זה קרה לי בשבוע שעבר, בשבע ברכות, כאשר טעמתי כדורוני פקאן מדהימים והם הזכירו לי את סבתי זכרונה לברכה. ליתר דיוק את כדורוני האגוזים והשוקולד שהייתה מכינה בכל הזדמנות. כדורי שלג. מגולגלים באבקת סוכר.

איך אהבתי אותם!

הטעם בפה גישר בבת אחת על שנים, והחזיר אותי מיידית למטבח של סבתא, עוזרת לגלגל אותם ואוכלת תוך כדי... אפילו שהם הרבה יותר טעימים לאחר שהתקררו.

הטעם לא היה אותו טעם, אבל משהו בצורה, במרקם, לא יודעת מה, החזיר אותי במהירות בנתיבי הזיכרון.

שוב למצוא מפלט אצל סבתא, רק אני והיא משוחחות, לפני או אחרי בישול או אפיה,כשסבתא מהווה אוזן קשבת ומקור בלתי נדלה לסיפורים מן העבר.

איזו נוסטלגיה טמונה בביס אחד!

בימים אלה של שנה מתחדשת, יש לנו פסקי זמן חגיגיים כדי לעצור לרגע מהטיס האוטומטי. לחשוב ולהרהר, היכן אנו היום, והיכן הנשמה שלנו שואפת להיות.

וכמו ברגע המפגש של הטעם המוכר עם החיך, בשבריר דקה אפשר לחזור. אפשר לשוב אל נקודת האמת הפנימית, ואפשר לחזור אחורה בזמן, ושוב להיות ילדה קטנה מול אבא שלי שבשמיים שאוהב אותי, וכל מה שהוא עושה זה באמת לטובתי.

נכון, שאחרי רגעים של אמת לפעמים שוב משתלטת השגרה ואופפת אותנו, אך בכל רגע אנחנו יכולים לשוב. וכל רגע של שיבה לא רק מחזיר אותנו אחורה אלא מזניק אותנו קדימה. לחיות את החיים במילואם. לנצל כל רגע. לשמוח...

כדי לקיים ושמחת בחגיך, הנה שני המתכונים.

 

  כדורי השלג של סבתא רוזלין - פרווה

המתכון מובא באוסף מתכונים באנגלית (מחברת המתכון ר' אפלבאום)

 שלושת-רבעיכוס מרגרינה רכה (בטמפ' החדר), 1 כפית תמצית וניל, כף מים, שמינית כפית מלח, שליש כוס סוכר, שתי כוסות קמח, כוס אגוזים קצוצים (סבתא הייתה משתמשת באגוזי מלך, אבל פקאן גם הולך...), כוס פצפוצי שוקולד (או שוקולד צ'יפס קטנטנים או שוקולד מריר מרוסק לפיסות קטנות), שקית אבקת סוכר לגלגול הכדורים לאחר האפייה.

 מערבבים היטב את חמשת המרכיבים הראשונים. מוסיפים את הקמח, האגוזים והשוקולד. מגלגלים לכדורונים בקוטר של כ-2 ס"מ. אופים על נייר אפיה בתנור בחום של 150 מעלות כ-30 דקות.

לצנן מעט, ולגלגל באבקת סוכר. העוגיות נשמרות היטב, מעולות למשלוחים לצבא, לאולפנא ועוד...

 

עוגיות פקאן המדהימות של דוד ג'יי-ג'יי- חלבי

 

200 גרםחמאה, 6 כפות אבקת סוכר, 2 כוסות קמח, קורט מלח,2 כפיות תמצית וניל אמיתית (שמתי 2 כפות וניל לא אמיתי, אין מה להשוות, וניל אמיתי לוקח בגדול),2 כפיות מים, 2 כוסות פקאן קצוץ גס, שקית אבקת סוכר לגלגול הכדורים לאחר האפייה.

 ממיסים את החמאה (אפשר במיקרו) ולאחר מכן מוסיפים את הוניל, המלח והמים.

בקערה גדולה נפרדת מערבבים את הסוכר והקמח. מוסיפים את הפקאנים ולבסוף את החמאה. מערבבים בידיים לעיסה.

מקררים כחצי שעה במקרר!

צרים כדורונים קטנים (בקוטר 2 ס"מ), מניחים על נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות 14-18 דקות. עם טורבו זמן האפייה מתקצר. העוגיות לא צריכות להשחים!

 

מוציאים, מחכים 3 דקות ומגלגלים באבקת סוכר. כמות זו מספיקה לכ-60כדורונים.

בהחלט מומלץ להכפיל כמויות. זה כל כך טעים שנגמר מהר...