"יש דברים שכדאי לעשות לפני... ויש דברים שכדאי לעשות אחרי... אבל כל החכמה, זה לדעת מה, כדאי לעשות לפני ומה כדאי לעשות אחרי..." (רח' שומשום).
אין כמו מילים קצרות אלה לתאר את הרגשתי בימים אלה. יום לפני הלידה, יצאתי עם הילדים לגן החיות. טיילנו התפעלנו ונהנינו. למחרת כבר ביליתי מעל 12 שעות בחדר לידה. מזל שאת הביקור בגן החיות הספקתי לעשות לפני!
יש לנו בן קטן ומתוק ומתברר שאף הוא שייך למשפחת היונקים. כמו הקופיפים הקטנים בגן החיות, גם הוא צמוד אלי, אבל להבדיל נותן פה ושם מרווחים בהם אני יכולה להתלבט האם כדאי לקום, לחזור לישון, לאכול? וכמאמר השיר: מה כדאי לעשות לפני ומה אחרי?
מה שברור הוא שהמציאות של אחרי שונה מאוד מהלפני. פלא פלאים שהיה בתוכי תשעה חודשים יצא לאוויר העולם, וכבר אדם חדש וסקרן, שממלא כל לב באהבה כלפיו.
אז אני לא יודעת מה לעשות לפני ומה אחרי, אני רק יודעת שיש בי עכשיו הרבה רצון טוב ואהבה, לצד השתוללות הורמונאלית שבה אני יכולה לתלות את מצבי-הרוח הפחות נעימים המגיחים מפעם לפעם בתקופה זו. זו לא אני, אלה ההורמונים... איזה כיף!
זה יישמע שטותי אולי, אבל כרגע ההנאה הגדולה שלי היא להתגלגל מצד לצד במיטה, ולגלות שאין לי הר של בטן שמפריע לעשות את הדבר הפשוט הזה.
אז ברוך ה' יש לי המון דברים קטנים וגדולים להודות עליהם, ואני מרגישה ממש מבורכת. ואם במקרה תשמעו ממני איזה קיטור, זו לא אני, אלה ההורמונים, זוכרים?


מרק בריאות

למתכון הזה אני קוראת מרק בריאות, כי הוא השיב את נפשי כשהרגשתי מאוד רע בסוף ההיריון. יש בו טעם של חורף, טעם של בית, טעם של אמא, אפילו שאמא שלי הפרטית אף פעם לא הכינה אותו, ומי שביצע את ההוראות והכין את המרק היה למעשה בעלי, האבא.
אני שרבטתי לו את ההוראות על פתק הוא מילא אותן ככתבן.
המרק מבוסס על מתכון שנתנה אורנה נריה יוגב באינטרנט, ואני "עשיתי לו וריאציה"... וכפי שתראו, המתכון בהחלט מזמין אלתורים שכאלה.


מצרכים:

4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות, מספר חתיכות סלרי אמריקאי (כרפס), 2 בצלים בינוניים קצוצים, 4 תפ"א קלופים, חתיכת דלעת קלופה, 4 קישואים: כולם חתוכים לקוביות,
כחצי כוס גריסי פנינה שרויים (השרינו איזה חצי שעה) ושטופים, קילו גרונות הודו (אנחנו הוצאנו ישר מההקפאה), שמן לטיגון, כף וחצי מלח גס (אפשר להסתפק בכף אחת, זה יוצא די מלוח ככה, אבל טעים....).

אופן ההכנה:
בסיר לחץ: מטגנים את הבצל והגזר להזהבה. מוסיפים את הסלרי ומטגנים יחד עוד כמה דקות. מוסיפים את שאר המצרכים, מים כדי כיסוי, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשרותח מנמיכים אש ומבשלים עוד 20 דקות וזהו. המרק מוכן.
מצוין לחולים ועוד יותר לבריאים...
אלתורים: לא חייבים תפ"א קישואים ודלעת. אפשר לעשות עם קטניות או שעועית מושרית במקום גריסים, וכן הלאה...