בתמונה: סמי קרסנטי, רבש"ץ עפרה לשעבר. מודל לחיקוי
ב"טקס המצטיינים ליום העצמאות" שנערך מדי שנה בחטמ"ר בנימין, מעניק מח"ט בנימין תעודות הערכה למצטייני החטיבה והגזרה, חיילים ואזרחים. השנה קיבל סמי קרסנטי, רבש"ץ עפרה הפורש, תעודת הוקרה מיוחדת על עשר שנות שרות בהן "תרם מניסיונו וממרצו לכלל המרחב החטיבתי והיווה מודל לחיקוי". שני תושבי בנימין שבלטו באומץ לבם קיבלו אף הם תעודות הערכה – משה בנבנישתי מנחליאל אשר "פעל באומץ לב כאשר לא איבד את קור רוחו בהיתקלות עם פורעים"; וארז בר און אשר "פעל בקור רוח מופתי כאשר הצליח להגיב באופן יעיל ולפגוע במחבל בטרמפיאדה בשילה".
בין מצטייני החטיבה היו גם ניצן בריזל, רבש"ץ נילי – רבש"ץ מצטיין, ורב סרן עמיאל ליבר מטלמון, מצטיין הגמ"ר מילואים.
תיק הרבש"ץ
בערב יום העצמאות חילקה מחלקת הביטחון לכל הרבש"צים ערכות לניהול אירועי חרום בישובים. "תיק הרבש"ץ" כולל ערכת הדרכה שפותחה במחלקת הביטחון ובה מצגות, סרטונים, מפות ותצלומי אוויר, הנוגעים לאוכלוסיה ולכל הצוותים הפועלים בעת אירוע בישוב.
עולי רגל
אמנם חג העצמאות כבר השכיח את ימי הפסח, ובכל זאת ראוי לציין שלמרות החום הכבד פקדו את אתרי בנימין והשומרון אלפי מטיילים. נחל שילה, נחל קנה, נחל פרת ועוד, היו למוקדי משיכה לכל עם מטיילי ישראל. במיוחד זכו לעלייה לרגל מעיינות רבים אשר מצויים בבנימין - עין עוז ומעיין הגבורה, ומעיינות נחל פרת - עין פרת, עין מבוע ועין קלט. במוקד המידע וההרשמה בבי"ס שדה עפרה נרשמה פעילות ערה של מתעניינים.
אחד האירועים המרכזיים בבנימין היה האירוע בישוב דולב, ובו גדשו המונים את היישוב, והשתתפו בפעילויות לכל המשפחה, ובטיולים בנחל דולב (כ-2000 איש טיילו בנחל).
נשמח לראותכם בתוכנית טיולי הקיץ עם בי"ס שדה עפרה. לפרטים והרשמה – 029975516
רועי סימון, ביס"ש עפרה
מיני אולימפיאדה
באיצטדיון בגבעת רם התקיימו לאחרונה שני ימי תחרות אתלטיקה קלה, לזכרן של המורות לחינוך גופני שרה לישה ואדית רואה הי"ד, והתלמידות הדס ויעל בן סעדון ז"ל, לבנים ולבנות מבתי הספר היסודיים בבנימין.
היו אלה יומיים של חוויה ספורטיבית, והזדמנות נהדרת למפגש חברים מהישובים השונים. תודה לכל התלמידים על הרוח הספורטיבית, גם לאלו שלא חזר עם מדליה.
בטקס פתיחת התחרות לבנות נשאה דברים הגב' סלבי אביטל, מורה לחינוך גופני בבית הספר נעם רחל - מכמש, ממארגנות התחרות: "אדית, כמו שהכרתי אותה, תמיד רצתה שהבנות יכירו אחת את השניה, וב"ה הצלחנו לקיים תחרות שהיא עבורנו מיני אולימפיאדה, עם מדליות וגביעים. אתן, בנות, עובדות קשה כדי להגיע להישגים. זה חשוב, וחשובה יותר היא האחדות. להיות יחד, להכיר זו את זו ולפרגן אחת לשניה. תודה מיוחדת למשפחת רואה שכיבדה אותנו בחלוקת המדליות".
סילבי ועמית, מורים לחינוך גופני, בי"ס נעם-רחל, מכמש
גן מוביל ניסוי
גן תותים בכפר אורנים התבשר בימים אלה על זכייתו בהכרת משרד החינוך כ"גן מוביל ניסוי ארצי".
את ההצעה לניסוי "חינוך יהודי ערכי בגן ממלכתי" הגישה גננת הגן, ריקי נחום.
הגן יטפח זהות יהודית וישים דגש על תכנים מהמקורות. לאחר הניסוי שייערך במשך שנתיים, ייכתב מודל שייבחן ויאומץ על ידי משרד החינוך לגנים אחרים בארץ.
שלג באביב
שלג למקווה במגרון
היה שלג במגרון? היה, אך לא מה שחשבתם. כחלק מהמאמץ המתמיד במגרון שלא להרפות ידיים ולהמשיך לחזק ולפתח את היישוב, הושלמה לאחרונה בניית המקווה. לצורך מילוי האוצר, אורגנה משאית קירור, שעלתה עד לחרמון, וחזרה עם שלג צח. השלג הועלה לגג המקווה בעזרת מנוף, ובסיוע החום האביבי נמס וזרם לתוך אוצר הזריעה במקווה.
המשך בניית המקווה, כמו המאבק המשפטי בו נתון היישוב, זוכים לתרומות מתושבי הישוב ומשפחותיהם, וכן מרבים מכל רחבי הארץ, המביעים בכך את תמיכתם בישוב. תושבי בנימין נקראים לקחת חלק במאבק ומוזמנים לסייע (פרטים במודעה המתפרסמת בעיתון זה).
יחזקאל מתלון, מזכיר מגרון