דלג לתוכן העמוד
106 זימון תורים
naggish
ארנונה וגבייה
חינוך
תשלומים
מועצה דתית
הנדסה
וטרינריה
עסקים
שירותים חברתיים

כיבוש קשקוש

באמצע חודשו הראשון של החופש הגדול התקיימת סדנת שגרירי הסברה לנוער, תחת הכותרת "כיבוש קישקוש". זהו פרויקט ראשוני משותף של מועצת יש"ע ומועצות שומרון, בנימין ואפרת. בסדנא השתתפו קרוב ל-40 בנות, שבאו במטרה ללמוד איך להיות שגרירות הסברה ברחבי הארץ.

 

במשך יומיים שמעו הבנות הרצאות, עברו סדנאות מעשיות, וסיירו בשטח כדי להכיר ולבחון איך ניתן להיות שותפים למערך ההסברה של ההתיישבות. כל אחת מהבנות נשלחה לקדם ולפתח "מעגלי הסברה" באזורה, החל מבני משפחה וחברים לתנועת הנוער, דרך הפייסבוק וכלי תקשורת נוספים.

 

במסגרת הסדנא פגשו הבנות את כתבת גל"צ, תמר לוי. במפגש התפתח שיח רוגש על התחושות שלה ושלהן ביחסים שבין המתנחלים לתקשורת. תמר לוי הדהימה את כולם כשפתחה את השיחה במשפט שאנו כל כך רגילים להשמיע אבל מאוד הופתענו לשמוע: "אני כתבת ולכן מיד יש עליי סטריאוטיפים מסוימים". שעה קודם לכן אמרה אחת המשתתפות שהיא הגיעה לסדנא "מכיוון שנמאס לה שבגלל שהיא מתנחלת יש עלייה סטריאוטיפים מסוימים"...

 

ההבנה שכל אחד מאיתנו חושב בצורה סטריאוטיפית היא כלי חשוב מאוד גם להסברה, אבל בעיקר לחיבור בינינו".

 

השתלמות מובילי סיורים

השתלמות שנייה למובילי סיורים התקיימה לאחרונה במערב בנימין. ההשתלמות יועדה לתושבי בנימין המעוניינים להיות שותפים במערך ההסברה שמפעילה המועצה. במסגרת שתי השתלמויות - אחת במזרח והשנייה במערב בנימין - למדו המשתתפים כיצד להדריך קבוצות גם מהצד התיירותי וגם מהזווית ההסברתית. ההשתלמות האחרונה עסקה באזור מערב בנימין, תוך התמקדות ביישובים בעטרת, נוה צוף, דולב, טלמון, נריה, חורש ירון, נעלה ונילי.

כל תושב יכול ליזום ולהביא מבקרים לסיורי הכרות בבנימין, שכן כולנו קרובים למעגלים רבים בחברה הישראלית – חברים לעבודה, למילואים, ללימודים, קרובי משפחה קרובים ורחוקים. לכן כל אחד מאיתנו הוא שגריר הסברה במסגרות השונות של חייו. "אנחנו צריך ליזום ולהביא עוד ועוד מבקרים שיכירו מקרוב את יהודה ושומרון. ההיכרות הזו שוברת סטריאוטיפים וחושפת מציאות חדשה למבקר" – זה היה המוטו של ההשתלמות.

 

שר ההסברה בבנימין

ישראל, הניצבת כל העת בחזית-הסברה-עולמית-לא-פשוטה, לא פעם נאלצת להתמודד עם ביקורות רבות על מהלכי ההסברה שלה. טענה שעולה שוב ושוב היא שישראל לא מדברת מספיק על זכותה על הארץ הזו. מדברים על הטוב והיפה, על הביטחון, אך אין בכך די בכדי להביא את העולם מה אנחנו עושים כאן, חוץ מלהיות כובשים.

מתוך תחושה שבבנימין חשים ומרגישים בכל רגע ורגע את הזכות ואת השייכות הזו, ומתוך ההבנה הגדולה עד כמה חשוב להסביר אותה, פנינו לשר ההסברה, מר יולי אדלשטיין, כדי להשתלב ולהיות שותפים במערך ההסברה של ישראל בעולם.

משלחות של משרד ההסברה מנסות לייצג מגוון פנים של החברה הישראלית, ובכל זאת אין בהן אף תושב בנימין. זאת בעוד בני הנוער והסטודנטים של בנימין מצוידים בכלי החשוב ביותר להסברה העולמית – תודעה עמוקה בדבר החיבור של עם ישראל לארץ הזו. דווקא כאן, לאורך דרך האבות, הכי קל להסביר איך שבנו הביתה אחרי אלפי שנים.

בסיור שהתקיים לאחרונה ביקר השר במרכז המבקרים "נחלת בנימין" ובתל שילה, ובמהלכו הודגשה השייכות הזו, ונבחנו אפשרויות שונות לשיתופי פעולה בין מערך ההסברה של בנימין וזה של מדינת ישראל.

אנו מקווים לראות במשלחת ההסברה הבאה גם נציגות בנימינית.

 

ועוד ביקורים

מנכ"לית המשרד לשיתוף-פעולה אזורי, הגב' אורנה הוזמן בכור, סיירה לפני כשבועיים לראשונה בבנימין, וביקרה במיזמים השונים שאותם עוזר המשרד לפתח. את הסיור סיכמה המנכ"לית במשפט שנשמע כאן רבות לאחרונה: "דברים שרואים מכאן לא רואים משם".

 

"היה זה סיור מרגש, נוגע בלב, ובהחלט נותן נקודת מבט חדשה על האזור", אמרה הוזמן בכור.

גם שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, מלווה בעשרות כתבי תיירות מהמגזר הרוסי, הגיע בפעם השנייה בחודשים האחרונים לביקור ביקב פסגות ובמרכז המבקרים "נחלת בנימין". היה זה יום לאחר יציאת קמפיין החרם של "שלום עכשיו" כנגד היינות של יקב זה. החרם כמובן שלא הפריע לשר לרכוש שני בקבוקים מיינות היקב – האחד יין לבן מזן שרדונה והשני יין אדום קברנה סוביניון. יעקב ברג, מנכ"ל היקב, הציע לשר הנחה, אך השר התעקש לשלם את המחיר המלא.

השר ליווה את הכתבים במסגרת סיור מתל-אביב לים המלח, שבו עצרו הכתבים לארוחת בוקר, צפייה במיצגים והרמת כוסית, במרכז המבקרים ויקב פסגות.